• Slider image

Vanuatu

Vanuatu (betekenis Eeuwig Land) is een "Y" vormige keten van 83 eilanden. De eilanden variëren van torenhoge vulkaankegels, anderen bedekt met dicht regenwoud of koraaleilanden met brede stranden en diepe natuurlijke havens. Het Ni-Vanuatu zijn een rustig, liefdevol, zacht volk, dat geniet van de eenvoudige geneugten van het leven in een land van unieke en diverse gewoonten en cultuur. U kunt hier ervaringen opdoen die u nergens anders in de wereld zult zien, zoals de Pentecost Land Dive (de eerste bungy jump), de Toka Ceremony en de actieve vulkaan Mount Yasur op het eiland Tanna. Espiritu Santo staat synoniem voor duiken naar het wrak van de SS President Coolidge, maar het is niet de enige duik hier. Er zijn tal van andere plaatsen doordrenkt van geschiedenis, in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog.

De bevolking van Vanuatu is overwegend Melanesische. De Ni-Vanuatu bewonen de eilanden al eeuwen en met meer dan 115 duidelijk verschillende culturen en talen wordt Vanuatu erkend als een van de meest cultureel diverse landen in de wereld.

Er zijn kleine gemeenschappen van de Franse, Britse, Australische, Nieuw-Zeelandse, Vietnamese, Chinese en andere Pacifische volken die in harmonie leven met de Ni-Vanuatu.

Tot 1980 werd Vanuatu, toen bekend als de Nieuwe Hebriden, gezamenlijk beheerd door Frankrijk en Groot-Brittannië als een 'Condominium'. Er zijn veel herinneringen aan die tijd zoals een patrouillerende gendarme aan de ene kant van de hoofdstraat en een Londense 'Bobby' de andere kant.

Accommodaties

Barrier Beach Resort


accommodatie Espiritu Santo
 
 
 

Friendly Beach


accommodatie Tanna
 
 
 

The Havannah


accommodatie Efate