• Slider image
  Riyadh
 • Slider image
  Tabuk
 • Slider image
  Tabuk
 • Slider image
  Al Ula
 • Slider image
  Jeddah
 • Slider image
  Jeddah

9 dagen Saudi Arabia

Reisschema 9 dagen Saudi Arabia:

Reisroute 9 dagen Saudi Arabia

Dag 1: Amsterdam - Riyadh

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Riyadh volgt u de borden voor de paspoortcontrole en het ophalen van bagage. Na het voltooien van de immigratieformaliteiten en het ophalen van uw ingecheckte bagage, loopt u door de douane naar de aankomsthal waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger. De privétransfer naar uw hotel in het hart van het centrum van Riyadh duurt ongeveer 45 minuten.

Overnachting in Rosh Rayhaan by Rotana (standaard kamer)

Dag 2: Riyadh en The Edge of the World

Ontmoet uw Engelssprekende chauffeur/gids in de lobby van uw hotel. Uw eerste stop is het Nationaal Museum van Saoedi-Arabië. Een oriëntatierondleiding door de galerijen geeft u een spoedcursus in de Saoedische geschiedenis en onthult enkele van de belangrijkste kunstvoorwerpen van het museum.

Vervolgens brengt een rit van 40 minuten u naar Wadi Hanifa in het noordwesten van de Saoedische hoofdstad. Bij aankomst stapt u terug in de tijd en ontdekt u het Werelderfgoed van Diriyah (mits toestemming verleend) waar het verhaal van het moderne Saoedi-Arabië begon. In de historische wijk At Turaif van Diriyah ziet u prachtige voorbeelden van traditionele Najdi-modderarchitectuur en krijgt u een idee van de manier van leven in de eerste Saoedische hoofdstad, zo'n tweehonderd jaar geleden. Deze prachtig bewaard gebleven plek was de hoofdstad van de eerste Saoedische staat tot de vernietiging in 1818 door een Egyptisch leger. Binnen de afleidende lemen muren van At-Turaif ontdekt u onder meer het imposante koninklijke Salwa-paleis met zijn madrassa en administratieve eenheden en vier kleine en mooi gepresenteerde musea (Diriyah Museum, Arabian Horse Museum, Military Museum, Daily Life Museum). De site biedt een prachtig uitzicht over de oase van Wadi Hanifa richting de wolkenkrabbers van Riyad.

Na een gelegenheid om door de plaatselijke souq te wandelen en een hapje te eten (niet bij de prijs inbegrepen), gaat uw reis verder de woestijn in naar de Edge of the World - een van de grote natuurlijke wonderen van Saoedi-Arabië. The Edge of the World, of Jabal Fihrayan zoals het ook wordt genoemd, heeft de toepasselijke naam. Het maakt deel uit van de uitgestrekte Tuwaiq-kliffen, die zich uitstrekken over meer dan 600 km door centraal Saoedi-Arabië en biedt een magisch ononderbroken uitzicht over het Marsachtige landschap van de vallei beneden. Er is tijd voor een woestijnwandeling voordat u de ideale plek kiest om de zonsondergang vanaf de torenhoge kliffen te bekijken. Uw sightseeing is voltooid, keer terug naar Riyad, een reistijd van ongeveer 90 minuten.

Opmerking over Diriyah: De site van Diriyah is momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. We vragen speciale toestemming voor u om de site te bezoeken. Als dit niet wordt toegestaan, stellen we voor om de dag te beginnen met een oriëntatietour door het centrale Olaya CBD voordat u doorgaat naar het Nationaal Museum.

Overnachting in Rosh Rayhaan by Rotana (standaard kamer)

Dag 3: Riyadh en vlucht naar Tabuk

De privérondleiding van vandaag is gewijd aan het ontdekken van de Saoedische hoofdstad Riyad. Gekenmerkt door glanzende wolkenkrabbers en snelwegen met meerdere rijstroken, strekt de Saoedische hoofdstad zich uit over de Najdi-vlakte en heeft een zeer modern gezicht; maar het is ook de thuisbasis van geschiedenis, musea, kunst en cultuur. Uw sightseeing begint met een bezoek aan het Al Masmak-fort in het hart van het oude Riyad. Gebouwd in 1865, is deze citadel van moddersteen nu een museum maar was getuige van de geboorte van de derde Saoedische staat in 1902 toen koning Abdulaziz het fort veroverde en de controle over Riyadh (zijn voorouderlijk huis) overnam nadat hij in ballingschap in Koeweit had gewoond. Vanuit dit fort veroverde en verenigde Abdulaziz Al Saud de verschillende koninkrijken en provincies die deel uitmaken van de Saoedische natie zoals we die nu kennen. Een korte wandeling brengt u vervolgens langs het Qasr Al Hoqm (Paleis des Oordeels) en de Imam Turki bin Abdullah-moskee naar de bruisende Souq Al Zal, waar u tapijten, traditionele Saoedische gewaden en hoofddoeken, wierook en snuisterijen kunt kopen terwijl u tegelijkertijd getuige bent van een manier van leven die eeuwenlang onveranderd is gebleven. Rijd vervolgens door naar het Murabbah-paleis (gesloten) - het voormalige huis en hof van koning Abdul Aziz Ibn Saud. Dit aantrekkelijke gebouw met twee verdiepingen is gebouwd van leemsteen in traditionele Najdi-stijl en werd van 1938 tot zijn dood in 1953 bewoond door de stichter van Saoedi-Arabië.

In de middag wordt u naar King Khalid International Airport in Riyad gereden om in te checken voor een vlucht met Saudia naar Tabuk in het uiterste noordwesten van Saoedi-Arabië.

Let op: E-Tickets voor uw binnenlandse vluchten in Saudia worden u overhandigd door onze agenten in Saudi-Arabië. Haal uw ingecheckte bagage op bij aankomst op Tabuk International Airport en loop door naar de Aankomsthal waar uw Engelssprekende gids zal wachten. Een korte rit brengt u vervolgens naar uw hotel.

Overnachting in Hilton Garden Inn Hotel (standaard kamer)

Dag 4: NEOM (Magna, Tayyib Al Ism, Mughair Shoaib en Wadi Zeeta)

[Ophalen: 8 uur] Ontmoet uw Engelssprekende chauffeur/gids en ga op een schilderachtige dagexcursie door het bijbelse land Midian naar het sprankelende blauwe water van de Golf van Aqaba, waar u twee locaties zult bezoeken die verband houden met de profeet Moses, en die u vervolgens terugbrengt naar Tabuk via het prachtige woestijnlandschap van Wadi Zeeta.

De dag begint met een rit door de woestijn ten westen van Tabuk. De magnifieke 'Al Ghara-rots' die gedeeltelijk wordt omarmd door het zand van de Hisma-woestijn, zal uw eerste stop zijn en ga dan verder door de kustbergen naar de Golf van Aqaba. Deze ongerepte regio is de toekomstige locatie voor NEOM, het project van $ 500 miljard dat mogelijk een enorme kunstmatige maan omvat, stranden die oplichten in het donker en vliegende taxi's met drones.

Bij aankomst in het mooie kustplaatsje Magna bezoekt u de bronnen van Mozes. De natuurlijke bronnen op deze lokale schoonheidsplek zijn omgeven door een oase van palmbomen en kijken uit over de Rode Zee - een prachtig uitzicht! De reis gaat dan verder langs een prachtige kustweg met kliffen naar Wadi Tayyib Al Ism (bezoek onder voorbehoud van toestemming) - een van de grote natuurlijke wonderen van Saoedi-Arabië. De smalle kloof, die miljoenen jaren in het graniet en sedimentair gesteente is uitgehouwen, slingert zich een weg door een oude bergketen die in zee stort. De beste manier om Wadi Tayyib Al Islm te waarderen, is door de met palmbomen omzoomde ingang naar binnen te lopen en dieper de kloof in te gaan, waar u een bronstroom vindt die het hele jaar door stroomt. Sommigen geloven dat dit de plek is waar Mozes en de Israëlieten landden nadat ze aan de Egyptische legers waren ontsnapt en de Rode Zee waren overgestoken.

Ga dan verder naar Al Bad, waar u de site van de necropolis van Mughair Shuaib zult bezoeken. De verweerde rotsgraven hier dateren uit de tijd van de Nabateeërs en hebben overeenkomsten met die van Hegra in Al Ula. Sommige geleerden geloven dat dit de plaats is van de oude stad Midian.

De laatste stop op de dagreis is Wadi Zeeta, waar u een woestijnwonderland zult ontdekken dat bestaat uit smalle kloven, verbazingwekkende rotsformaties die eruitzien als gesmolten kaas en gordels van rood zand op een off-road 4WD-avontuur. Wadi Zeeta lijkt qua uiterlijk erg op de beroemde vallei van Wadi Rum in Jordanië en is uitzonderlijk pittoresk in de late namiddag. Vanavond bent u terug in Tabuk.

Overnachting in Hilton Garden Inn Hotel (standaard kamer)

Dag 5: Wadi Al Disah en Al Ula

Het 4WD-avontuur van vandaag begint met een reis door het Sarawat-gebergte voordat u afslaat van de hoofdweg naar Wadi Al Disah (Vallei van de Palmbomen) - een plaats van spectaculaire natuurlijke schoonheid die bijna altijd voorkomt in de lijsten van de grote natuurlijke wonderen van Saoedi-Arabië.

De Al Disah-vallei strekt zich uit over zo'n 15 km en wordt omlijst door gigantische rotskolommen en loodrechte gladde kliffen die hoog boven de weelderige vegetatie, waterpoelen en palmbomen uitsteken. Aan de randen van de vallei zijn opvallende rode bergen. De vallei heeft ook een gebied dat bekend staat als de Blue Eye, waarin water uit verschillende bronnen stroomt. Deze prachtige groene plek is perfect om te wandelen en vereist een aantal ervaren offroad-vaardigheden. Na een picknicklunch in de buitenlucht vervolgt u uw reis richting Al Ula over smalle landweggetjes (ongeveer 3 uur). Het diner vanavond is in uw woestijnhotel. Shaden Resort Al Ula ligt op een adembenemende locatie in de woestijn met uitzicht op prachtige, verweerde bergen, halverwege Al Ula Airport en de spectaculaire Nabataean-ruïnes van Madain Saleh.

Overnachting in Shaden Resort (standaard kamer)

Dag 6: Al Ula en Hegra

Ontmoet uw Engelssprekende gids voor de komende twee dagen en vertrek naar Hegra (voorheen Madain Saleh). Ooit 'verloren' aan de wereld tot de 'herontdekking' van Charles Montagu Doughty in 1876, zijn de graven van Hegra nu de belangrijkste culturele toeristische attractie van Saoedi-Arabië. Uw gids zet u af bij het Hegra Welcome Center, waar u uw 'rawi' (verhalenverteller) ontmoet voor een gedeelde 2 uur durende tour [09:30 start] van de site per bus. (Let op - er is een toeslag verschuldigd als u de gedeelde tour in een vintage-stijl Land Rover wilt boeken).

Hegra, gebouwd door de Nabateeërs als hun zuidelijke hoofdstad, ligt in een spectaculair woestijnlandschap bezaaid met zandstenen monolieten, op een klein eindje rijden van het moderne Al Ula. De stad werd gebouwd rond de 1e eeuw na Christus om de lucratieve langeafstandskaravanen van de Nabateeërs te beschermen die kostbare handelsgoederen uit Zuid-Arabië naar hun belangrijkste nederzetting Petra (in Jordanië) brachten. Deze magische UNESCO-werelderfgoedlocatie heeft in totaal 111 monumentale graven (waarvan 94 versierd) die in de loodrechte kliffen zijn uitgehouwen. Uw Hegra tour begint bij het treinstation op de Ottomaanse gebouwde Hijaz-spoorlijn, waar u een in Duitsland gebouwde stoomlocomotief en talloze gebouwen uit het begin van de 20e eeuw zult zien. Net als Doughty, zal uw eerste aanblik van de oude graven van Hegra een adembenemend panoramisch uitzicht zijn op de rots genaamd Qasr Al-Bint, waar twee van de mooiste graven van de site zich bevinden. Verderop bereikt u Jebel Ithlib waar de grotachtige Diwan (een cultuscentrum) naast een smalle kloof (Siq) ligt die leidt naar een prachtig amfitheater van rots.

Vervolg uw ontdekkingsreis in Jabal Al Ahmar, de thuisbasis van 18 graven, waarvan sommige onlangs zijn opgegraven. De naam verwijst naar de unieke rode kleur van de rots. De laatste stop van de tour is het monolithische graf van Lihyan Son of Kuza, het grootste graf van Hegra, van ongeveer 72 voet lang. Onvoltooid gelaten, met ruwe, ongeslepen beitelsporen langs het onderste derde deel, wordt het door de lokale bevolking soms Qasr al-Farid genoemd, wat in het Engels het "Lonely Castle" betekent, vanwege de verre ligging ten opzichte van de andere graven. Bezoek na uw rondleiding een lokale dadelboerderij voor een lunch in de buitenlucht (inbegrepen), en keer dan terug naar uw hotel. De middag is vrij om te relaxen en te zwemmen.

Als de zon de horizon nadert, wordt u opgewacht en rijdt u de korte afstand naar Elephant Rock waar u kunt genieten van de aanblik van de beroemdste geologische rotsformatie van Al Ula terwijl ze boven u opdoemt. Het diner vanavond is in Shaden Resort.

Opmerking over bezienswaardigheden in Al Ula: De erfgoedsites in Al Ula worden beheerd door de Koninklijke Commissie voor Al Ula (RCU). Bezoeken aan de RCU-sites hebben vaste tijden en worden geleid door een lokale ‘rawi’ (verhalenverteller). Onafhankelijke bezoeken met uw privégids zijn niet toegestaan.

Overnachting in Shaden Resort (standaard kamer)

Dag 7: Al Ula aankomst Jeddah

Ophalen: 8 uur] Begin de dag met een gedeelde rondleiding door de archeologische vindplaatsen van Dadan en Ikhmah. Bij Dadan gaat u met een 'rawi' mee op een gedeelde excursie per bus om de beroemde leeuwengraven te zien die in de rotswand zijn gebeiteld. Het oude koninkrijk Dadan was een van de meest ontwikkelde steden op het Arabische schiereiland tijdens het 1e millennium voor Christus. Deze plaats was de hoofdstad van de dadaniet- en vervolgens de Lihyanitische koninkrijken en een van de belangrijkste centra van de karavaanhandel.

De bustour gaat dan verder over de vallei naar Jabal Ikmah, waar u de volbrachte rotskunst zult ontdekken. De honderden inscripties en geschriften op de kliffen en rotswanden dateren voornamelijk uit de Dadaniet- en Lihyanitische perioden. In Jabal Ikmah zijn vijf verschillende talen gevonden, waaronder een die een voorloper is van het moderne Arabisch. De inscripties helpen de manier van leven te ontcijferen en de dingen die belangrijk waren voor de mensen die ooit in Al Ula woonden. Vervolgens rijdt u off-road boven Al Ula naar de verborgen vallei van Wadi Abu Aoud - een plek die vroeger werd gebruikt als een toevluchtsoord voor de lokale bevolking in tijden van politieke onzekerheid. Aan de monding van de vallei ziet u een enorme rotswand bedekt met rotstekeningen. Onder de vele prachtige afbeeldingen die u zult zien, zijn een magisch tapijt, waterurnen, koeien en struisvogels. Iets verder komt u bij de verborgen ingang van een prachtige smalle kloof met bijna loodrechte zijkanten. De wandeling van dertig minuten volgt een waterloop en is over het algemeen gemakkelijk in de omgang, hoewel op sommige plaatsen wat klauteren vereist is. Onderweg passeert u een oud offeraltaar en talloze inscripties die 1300 jaar geleden door een Arabisch leger zijn achtergelaten. De lunch (niet bij de prijs inbegrepen) vindt plaats in de oude binnenstad van Al Ula. Een rit van ongeveer 3 uur en dertig minuten brengt u vervolgens naar de heilige stad Al Madinah (waar de profeet Mohammed begraven ligt) waar u op een hogesnelheidstrein stapt naar Jeddah aan de kust van de Rode Zee.

Let op: E-Tickets voor de Haramain-trein worden u overhandigd door onze agenten in Saoedi-Arabië. Tijden onder voorbehoud. Stap uit de Haramain-trein op station Jeddah en loop door naar de aankomsthal waar een vertegenwoordiger op u wacht. De transfer naar uw hotel aan zee duurt ongeveer 20 minuten.

Overnachting in InterContinental Jeddah (standaard kamer)

Dag 8: Jeddah

Vandaag staat in het teken van het verkennen van Jeddah, de 'bruid van de Rode Zee'; een historische stad die eeuwenlang een toegangspoort is geweest voor de jaarlijkse hadj-bedevaart. Dit bruisende handelscentrum en een smeltkroes van volkeren waar, volgens de lokale overlevering, Eva is begraven, is een van de meest liberale steden in Saoedi-Arabië en heeft een opmerkelijk ander tempo dan de rest van het land. Zoals het motto van de stad luidt: "Jeddah ghair", of "Jeddah is anders".

Uw sightseeing begint met een wandeling langs Jeddah's prachtig verzorgde moderne kust Corniche voordat u aankomt bij de veel gefotografeerde Al Rahma 'drijvende' moskee van Jeddah. Proef na een fotosessie wat Hijazi-gerechten in een lokaal restaurant (niet bij de prijs inbegrepen), bekijk de gedeeltelijk gebouwde Jeddah-toren, die naar verwachting het hoogste gebouw ter wereld zal zijn, en ga dan verder naar de oude binnenstad van Al die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat Balad die u te voet zult ontdekken.

Als u door de Mekka-poort naar Al Balad gaat, wordt u ondergedompeld door de levendige naar wierook geurende souks, huizen met meerdere verdiepingen gebouwd van koraalsteen met hun kenmerkende 'roshan' houten ramen, kunstgalerijen en antieke moskeeën met de Shafi Masjid – de oudste in Djedda. Er is niets zoals dit in Saoedi-Arabië! Al Balad werd gesticht in de 7e eeuw na Christus en heeft een goede claim om te worden beschouwd als een van de mooiste overgebleven oude binnenstad in het Midden-Oosten. Keer na uw tour terug naar het InterContinental. 's Avonds heeft het hotel een prachtig uitzicht op de iconische King Fahd-fontein van Jeddah - de hoogste in zijn soort ter wereld.

Overnachting in InterContinental Jeddah (standaard kamer)

Dag 9: Afscheid van Saudi-Arabië

Vandaag wordt u opgewacht in de lobby van uw hotel en naar Jeddah's King Abdulaziz International Airport gebracht, waar u incheckt voor uw vlucht.

Inclusief/Exclusief 9 dagen Saudi Arabia

Inclusief:

 • 8 overnachtingen
 • 8x ontbijt, dag 4 pick-nick lunch, dag 5 picnic lunch en diner in het Shaden hotel, dag 6 lunch op een dadelfarm en diner in het Shaden hotel
 • Dag 1: privétransfer van Riyadh Airport naar het hotel
 • Dag 2 en 3: Engelssprekende gids/chauffeur
 • Dag 3: privétransfer van Tabuk Airport naar het hotel
 • Dag 4 t/m 7: Engelssprekende gids/chauffeur voor Tabuk en Al Ula tours
 • Dag 7: privétransfer van Jeddah treinstation naar het hotel
 • Dag 8: Engelssprekende gids/chauffeur in Jeddah
 • Dag 9: privétransfer van hotel naar Jeddah Airport
 • Kaartjes op hogesnelheidstrein tussen Medina en Jeddah (economy class)
 • Excursies en entrees volgens routeomschrijving
 • Water en drankjes in het voertuig

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en binnenlandse vlucht Riyadh naar Tabuk
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Maaltijden anders dan genoemd in reisomschrijving en hierboven
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids/chauffeur

Offerte aanvragen voor: '9 dagen Saudi Arabia'

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen