• Slider image
  Indian Ocean Drive
 • Slider image
  The Pinnacles, Nambung National Park
 • Slider image
  Kalbarri National Park
 • Slider image
  Monkey Mia
 • Slider image
  Dirk Hartog Island National Park
 • Slider image
  Coral Bay
 • Slider image
  Karijini National Park
 • Slider image
  Hamersley Gorge , Karijini National Park
 • Slider image
  Karijini National Park
 • Slider image
  Cape Keraudren, Port Hedland
 • Slider image
  Gantheaume Point, Broome
 • Slider image
  The Fitzroy River, Fitzroy Crossing
 • Slider image
  Bungle Bungle Range
 • Slider image
  Ord River, Kununurra
 • Slider image
  Judbarra / Gregory National Park
 • Slider image
  Wetlands, Kakadu National Park
 • Slider image
  Crocodile Cruising, Kakadu National Park
 • Slider image
  Darwin

Reisroute 20 dagen Perth-Darwin

Dag 1 Perth - Cervantes (± 240 km)

In noordelijke richting rijdend langs de Indian Ocean Drive (vanaf Wanneroo Rd richting het noorden), komt u tijdens de eerste etappe van Perth naar Dongara door de kustplaats Cervantes en een van Australië's meest unieke landschappen, de Pinnacles Desert. De weg naar de Pinnacles is geasfalteerd, en er is een parkeerplaats op loopafstand van de gouden kalkstenen pilaren, die soms wel 3,5 m hoog kunnen zijn. Ga na uw bezoek aan de Pinnacles naar het Desert Discovery Centre om meer te weten te komen over deze opvallende formaties. Rijd bij het verlaten van de Pinnacles Desert naar Lake Thetis (gelegen langs Hansen Bay Rd), dit meer bevat stromatolieten en strombalieten, ’s werelds oudst levende fossielen. Geniet van een wandeling over het nabijgelegen 1.3 km lange wandelpad. Bezoek de Indian Ocean Rock Lobster Factory voor een informatieve rondleiding om zo meer te weten te komen over de recente geschiedenis van kreeftvisserij in Cervantes.

Overnachting in Cervantes Pinnacles Motel, Cervantes

Dag 2 Cervantes - Kalbarri (± 450 km)

Rijd naar het Central Greenough Historic Settlement en stap terug in de tijd tijdens een wandeling langs de 11 gerestaureerde pioniersgebouwen op het terrein. U vervolgt uw reis naar Geraldton, bekend om het uitstekende klimaat en hierdoor ook wel “Sun City” genoemd. Kijk uit naar de leunende en liggende bomen. Geteisterd door de heersende zuidelijke winden, zijn hun horizontale stammen een icoon voor deze regio. Rijd verder naar het noorden op weg naar Kalbarri National Park.

Overnachting in Kalbarri Edge Resort, Kalbarri

Dag 3 Kalbarri - Monkey Mia (± 399 km)

De door de Murchison River uitgesleten kloven en rotsen van het Kalbarri National Park trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Korte wandelingen bieden een gemakkelijke toegang tot de spectaculaire uitkijkposten. Een 1 km lange rondwandeling vanaf parkeerplaats The Loop brengt u naar Nature’s Window, een van de meest iconische, natuurlijke attracties in Western Australia. Deze natuurlijke rotsboog omlijst de rivier perfect en is dé foto spot in het Kalbarri National Park. Voor een onvergetelijk kloof avontuur, volgt u de 8 km lange Loop Walk Trail, die begint en eindigt bij Nature’s Window. Als de tijd het toelaat kunt u naar het meest adembenemende uitzicht in het park. De Z-vormige uitkijk kan worden bereikt via een 1.4 km lange rondwandeling vanaf de parkeerplaats. De kloof stort hier 150 meter omlaag naar de rivier beneden waar de eucalyptusbomen voor een opvallend contrast zorgen tegen de aardse kleuren van het Tumblagooda zandsteen. Vervolg uw reis naar Monkey Mia.

Overnachting in Dolphin Resort, Monkey Mia

Dag 4 Monkey Mia

Shark Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de plek waar u de mystieke wereld van de wilde dolfijnen kunt ervaren. Monkey Mia is een van 's werelds grootste gebieden voor het waarnemen van dolfijnen; een bestemming van magische ontmoetingen. Gelegen aan Dolphin Beach en bekend om zijn kilometers lange ongerepte witte schelpstranden en kristalhelder water, trekt het al voor meer dan veertig jaar dagelijks grote scholen dolfijnen aan. Het wordt hierdoor beschouwd als een van de meest betrouwbare ontmoetingsplaatsen voor dolfijnen in de wereld.

Overnachting in Dolphin Resort, Monkey Mia

Dag 5 Monkey Mia - Coral Bay (± 575 km)

Geniet van het kustlandschap van Shark Bay op weg naar Carnarvon, waar de woestijn samenkomt met de zee. Passeer de Steenbokskeerkring op weg naar Coral Bay.

Overnachting in Ningaloo Reef Resort, Coral Bay

Dag 6 Coral Bay

Coral Bay is de perfecte bestemming voor mensen van alle leeftijden die op zoek zijn naar ontspanning, avontuur of gewoon iets verfrissend anders. Coral Bay heeft veel te bieden. U kunt vanaf het witte zandstrand naar het koraalrif wandelen met maar liefst 250 soorten koraal. Of uitstekend snorkelen tussen mantaroggen, duiken, zeilen, fietsen of een whale watch tour maken.

Overnachting in Ningaloo Reef Resort, Coral Bay

Dag 7 Coral Bay - Karijini National Park (± 530 km)

Rijd terug naar de snelweg en vervolg uw reis naar het Karijini National Park (voorheen Hamersley Range National Park). Hier vindt u een verscheidenheid aan ravijnen, indrukwekkende kliffen, donderende watervallen en verkolende poelen. Karijini National Park is het op een na grootste nationale park in West-Australië en een iconisch, ongerepte bestemming met een uniek en divers landschap voor een onvergetelijke outback ervaring. Een groep geleid door ontdekkingsreiziger FT Gregory verkende het gebied in 1861. Hij noemde de Hamersley Range, waarop het park is gecentreerd, naar zijn goede vriend Edward Hamersley.

Overnachting in Karijini Eco Retreat, Karijini National Park

Dag Karijini National Park

Karijini National Park beschermt vele verschillende natuurgebieden, landschappen, planten en dieren van de Pilbara. Wilde bloemen variëren met de seizoenen. In de koelere maanden het land is bedekt met gouden regen en acacia’s, noordelijke boshyacinten en paarse vossenstaart. Na de regen bloeien veel planten uitbundig. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels, rode kangoeroes, wallabies en verschillende vleermuissoorten. Ook er is er overvloed aan gekko’s, varanen, hagedissen, pythons en andere slangen. Reusachtig termietenheuvels zijn een kenmerk van het landschap. In het noorden van Karijini National Park nemen kleine kreken (voor het grootste deel van het jaar droog) plotseling een duik in kloven tot 100 meter diep. Dit zijn de beroemde kloven van het park. Ze zijn spectaculair, maar ook zeer gevaarlijk. Verder stroomafwaarts verbreden de kloven te verbreden en veranderen van steile kliffen tot steile hellingen met los gesteente.

Overnachting in Karijini Eco Retreat, Karijini National Park

Dag 9 Karijini National Park - Port Hedland (± 490 km)

Vandaag rijdt u van Karijini National Park naar Port Hedland. Port Hedland is de tweede grootste stad in de Pilbara regio van West-Australië, met een bevolking van ongeveer 14.000, inclusief de satelliet stad South Hedland, 18 km verderop. Het is ook de drukste haven van Australië.

Overnachting in Ibis Styles, Port Hedland

Dag 10 Port Hedland - Broome (± 615 km)

Een lange rit vandaag, dus zorg ervoor dat u goed uitgerust bent. De route naar Port Hedland volgt Eighty Mile Beach en door de Great Sandy Desert. Er zijn maar enkele stopplekken, dus zorg ervoor dat u genoeg water, voedsel en een volle tank brandstof heeft. Broome is de voormalige parelindustrie hoofdstad van de wereld. Loop of maak een kameelrit over Cable Beach, bezoek Gantheaume Point waar voetafdrukken van dinosaurussen zijn te bewonderen, of maak een wandeling door de stad en ontdek de multiculturele parel geschiedenis.

Overnachting in Mercure, Broome

Dag 11 Broome

Zie het allemaal in Broome, de afgelegen, romantische parelhaven in de noordwest hoek van de Kimberley. Koop een parel in Chinatown, waar veel van de gebouwen werden gebouwd tijdens de spannende dagen in de parelgeschiedenis. Zet de nostalgie voort in het parelmuseum of op een oude parellogger. Stap op een kameel en kijk naar de beroemde, vurige zonsondergang bij Cable Beach.

Overnachting in Mercure, Broome

Dag 12 Broome - Fitzroy Crossing (± 400 km)

Fitzroy Crossing is een traditionele rustplaats voor reizigers aan de oevers van de machtige Fitzroy River. Rijd naar de oorspronkelijke stad en breng een bezoek aan de legendarische Crossing Inn dat in 1897 werd gebouwd als herberg en handelsplaats voor de lange afstand reizigers. Vandaag de dag is Fitzroy Crossing een uitstekende uitvalsbasis om Tunnel Creek National Park en Windjana Gorge National Park te bezoeken. Het is ook de toegangspoort naar Geikie Gorge National Park, een spectaculaire waterweg met verweerde kliffen en een overvloed aan wildleven. Rondleidingen bieden een uitstekend inzicht in de lokale inheemse geschiedenis en cultuur, met inbegrip van bushtucker en geneeskunde.

Overnachting in Fitzroy River Lodge, Fitzroy Crossing

Dag 13 Fitzroy Crossing - Halls Creek (± 290 km)

Vervolg uw reis naar Halls Creek, waar in de 19e eeuw een ware goudkoorts plaatsvond. Halls Creek ligt in het hart van de Kimberley en is de toegangspoort tot een reeks van wereldberoemde natuurlijke attracties, waaronder de Werelderfgoedlijst van UNESCO genoteerde Bungle Bungle rotsformaties van Purnululu National Park. Het is een van Australië's iconische outback regio's met een uniek cultureel erfgoed en milieu. Er wonen voornamelijk Aboriginals in en rond Halls Creek.

Overnachting in Kimberley Hotel, Halls Creek

Dag 14 Halls Creek - Kununurra (± 360 km)

De rit naar het noorden brengt u dicht bij Bungle Bungles National Park op de weg naar Kununurra. Er is iets met het wilde en afgelegen Kununurra dat zelfs bij de meest timide reiziger de geest van avontuur laat branden. Het zouden de blauwe luchten kunnen zijn, de verzengende rode aarde en het ruige bushlandschap, of het feit dat het de poort is naar Oost Kimberley met een tal van opmerkelijke attracties van West-Australië.

Overnachting in Ibis Styles Kununurra

Dag 15 Kununurra

Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan het Werelderfgoedlijst genoteerde Purnululu National Park en de bijenkorf-vormige torens van de Bungle Bungle Range, die ongeveer 350 miljoen jaar oud zijn. U kunt een helikoptervlucht maken over de machtige Ord River en het met de hand aangelegde Lake Argyle, dat groot genoeg is om te worden aangemerkt als een binnenzee. Loop over Mitchell Plateau en bekijk de majestueuze Mitchell Falls (een serie van vier watervallen), die over rotslagen naar beneden stromen in een diep zwembad. Bezoek dan de Argyle Diamond Mine en zie de zeldzame roze diamanten die ieder jaar uit deze oude rots worden gewonnen.

Overnachting in Ibis Styles Kununurra

Dag 16 Kununurra - Katherine (± 515 km)

De Victoria Highway brengt u richting het oosten over de staatsgrens in de Northern Territory en door het Gregory National Park naar Katherine. Katherine is de centrale hub van de regio en biedt musea, galeries en historische bezienswaardigheden. Het is een goede plek om authentieke Aboriginal kunst en kunstvoorwerpen te kopen; of maak uw eigen originele stippen schilderij om mee naar huis nemen.

Overnachting in Ibis Styles Katherine

Dag 17 Katherine - Kakadu (± 425 km)

De parel in de kroon van de Katherine regio is Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park. Het park ligt aan de zuidpunt van Kakadu National Park en Aboriginal-eigendom Arnhem Land. Hier vindt u een landschap van ruige zandstenen kliffen, dramatische watervallen en weelderig regenwoud. De Edith Falls watervallen stromen het hele jaar door en zijn een geweldige plek om te zwemmen, picknicken en te kamperen. Maak een boottocht langs de spectaculaire Katherine Gorge, een reeks, over miljoenen jaren uitgesleten zandstenen kloven, die zich uitstrekken langs de Katherine River. Rijd via de Stuart Highway naar Pine Creek, en doorkruis het centrum van het beroemde World Heritage genoteerde Kakadu National Park (als het weer het toelaat), of neem de geasfalteerde snelweg.

Overnachting in Kakadu Lodge – Cooinda, Kakadu National Park

Dag 18 Kakadu

Dompel uzelf onder in Kakadu National Park, een natuurlijk en cultureel wonder op drie uur rijden van Darwin. Bezoek gedetailleerde galerieën met Aboriginalkunst, wandel naar de top van de ruige hellingen en vaar over de wetlands, langs waterlelies, watervallen, krokodillen en trekvogels.

Overnachting in Kakadu Lodge – Cooinda, Kakadu National Park

Dag 19 Kakadu - Darwin

Vertrek naar Darwin, de hoofdstad van het Noordelijk Territorium. Geniet van Darwin's zwoele weer en eclectische eten en cultuur op de outdoor festivals, restaurants aan het water, tropische parken en kunstterreinen. Neem een voorproefje van Darwin bij Mindil Beach Markets, vaar door de haven van Darwin en ontdek de dramatische geschiedenis van de regio's in de musea.

Overnachting in Travelodge Mirambeena Resort, Darwin

Dag 20 Vertrek Darwin

Vandaag komt een einde aan uw 20-daagse selfdrive. Vertrek uit Darwin.

Accommodaties 20 dagen Perth - Darwin

Cervantes Pinnacles Motel, Cervantes ★★★½

Cervantes Pinnacles Motel biedt accommodatie van hoge kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, comfort en vriendelijke service. Het is de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie, leuk avontuur of zakenreis. Cervantes ligt op 2 uur rijden ten noorden van Perth, ongeveer 203 kilometer, langs de nieuwe Indian Ocean Drive. Het motel is centraal gelegen op Aragon Street op 200 meter lopen van het centrum. De Pinnacles Desert ligt 17 km ten zuiden van de stad in het Nambung National Park.

Kalbarri Edge Resort, Kalbarri ★★★★

Het Best Western Kalbarri Edge Resort biedt 4 sterren luxe, en is de ideaal plek voor een korte pauze van het leven in de stad. Ontdek de ongerepte Coral Coast vanuit deze betaalbare en luxe uitvalsbasis.

Dolphin Resort, Monkey Mia

Monkey Mia is een van 's werelds grootste gebieden voor het waarnemen van dolfijnen. De locatie aan het strand is een vrij unieke eigenschap in Australië. Gasten voelen bij het verlaten van hun accommodatie direct het zand tussen hun tenen. De ligging binnen Shark Bay met uitzicht op het noorden, zorgt dat het gebied het gehele jaar wordt beschermd tegen zeewind waardoor het een veilige, rustige en natuurlijke omgeving is. Faciliteiten voor gasten zijn onder andere twee restaurants, een café, twee bars, een zwembad, een hot tub en een tennisbaan. Verder beschikt het over een internetcafé, BBQ's, mini-mart en wasserijen.

Ningaloo Reef Resort, Coral Bay

Ningaloo Reef Resort ligt aan het strand en is de ideale plek om te ontspannen en Ningaloo Reef in Coral Bay te ontdekken. Ningaloo Reef is een van de meest betrouwbare plaatsen in de wereld waar men een van de grootste, meest mysterieuze en zachtaardige wezens kan zien, namelijk de walvishaai. Ningaloo Reef Resort is de ideale accommodatie om te ontspannen en tot rust te komen, en ligt op minder dan 100 meter van het strand en het centrum van Coral Bay. Het resort beschikt over een scala aan accommodatie voor alle smaken, van motelkamers tot appartementen. De kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis in-house films in combinatie met een groot aantal andere functies.

Karijini Eco Retreat, Karijini National Park

Het multi-award winnende Karijini Eco Retreat is de eerste en enige permanente up-market, luxe accommodatie in het Karijini National Park! Het biedt hoogwaardige accommodatie en faciliteiten. U wordt verwelkomd in een wereld van milieuvriendelijke, betaalbare accommodatie of camping opties met een vleugje luxe en een voorproefje van echte verbondenheid en gastvrijheid in de outback van West-Australië.

Ibis Styles Port Hedland, Port Hedland

Ibis Styles Port Hedland ligt 2 km van het centrum en 15 km van het belangrijkste zakelijke district van South Hedland. Het beschikt over 65 kamers, twee bars en een drankwinkel, plus een bistro met een spectaculair uitzicht op de oceaan tijdens het dineren. Port Hedland is de belangrijkste haven van Noordwest Australië, en thuisbasis voor visserij en een aantal van de grootste ijzererts bulkschepen in de wereld.

Mercure Broome, Broome

Mercure Broome ligt in tropische tuinen tussen de rode woestijn en de azuurblauwe zee bij het mooie Roebuck Bay. Het onlangs gerenoveerde Mercure Broome ligt op 1 km van het centrum van de stad en beschikt over 136 kamers, een restaurant, twee bars en een zwembad. Het hotel biedt een vriendelijke, betaalbare accommodatie in een werkelijk adembenemende omgeving. Dit hotel in Broome is de ideale uitvalsbasis om de Kimberley regio te verkennen.

Fitzroy River Lodge, Fitzroy Crossing

Fitzroy River Lodge ligt in het hart van de Kimberley en aan de oevers van de machtige Fitzroy River. Het biedt een breed scala aan accommodaties geschikt voor alle reizigers. In Fitzroy River Lodge kunt u ontspannen in de bush met schaduwrijke bomen en aangelegde tuinen.

Kimberley Hotel, Halls Creek

Het Kimberley Hotel ligt gunstig naast de lokale luchthaven en ongeveer 500 meter van het centrum van de stad. Het biedt stijlvolle accommodatie en beschikt over de grootste motel units in de regio, dus als u een beetje ruimte houdt zult u niet teleurgesteld worden. Het Kimberley Hotel ligt te midden van goed onderhouden tuinen, met brede veranda's en wandelpaden die de accommodaties verbinden met de receptie. Faciliteiten zijn onder meer een aantrekkelijke sportlounge in koloniale stijl, salonbar, cocktailbar, restaurant en zwembad.

Ibis Styles Kununurra, Kununurra

Ibis Styles Kununurra ligt 1 km van het stadscentrum, 4 km van de luchthaven en in de buurt van vele attracties, waaronder Kellys Knob, de Bungle Bungles en Lake Argyle. Het hotel beschikt over 60 kamers, een restaurant, een bar en een zwembad. Gasten kunnen ook genieten van de vele wandelroutes door het National Park, waardoor dit hotel in Kununurra de ideale uitvalsbasis is bij een bezoek aan de Kimberly regio.

Ibis Styles Katherine, Katherine

Ibis Styles Katherine ligt nabij het centrum van Katherine en beschikt over 100 comfortabele kamers, een restaurant, bar, zwembad, tennisbaan en een barbecue. Nabijgelegen attracties zijn onder andere Nitmiluk Katherine Gorge, Cutta Cutta Caves, Mataranka Springs, Edith Falls en de historische Springvale Homestead.

Kakadu Lodge – Cooinda, Kakadu National Park

Omgeven door Kakadu National Park en bij de toegangspoort tot de wereldberoemde Yellow Water Billabong kunt u hier ontspannen en nieuwe energie opdoen in het comfort van uw kamer met airconditioning. Geniet van buiten dineren en drankjes bij Barra Bistro en Bar na een dag vol avontuur of ontspanning bij het zwembad.

Travelodge Mirambeena Resort, Darwin

Door de perfecte ligging dicht bij het vervoer en uitgaansgelegenheden, is dit een van de grootste keuzes voor accommodatie in de Northern Territory. Het ruime resort, niet ver van het water gelegen, heeft een ontspannen sfeer en is een ideale plek om alles wat de streek te bieden heeft te bezoeken. Verblijf in een van de 192 kamers of 32 zelfstandige villa’s. Geniet van de vele faciliteiten van het hotel, zoals de twee zwembaden en spa's, een fitnessruimte en roomservice, evenals dineren in het Treetops restaurant.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid. Alternatieven van een vergelijkbare standaard, en wijzigingen van accommodatie vinden plaats zonder voorafgaande kennisgeving.

Inclusief/Exclusief 20 dagen Perth-Darwin

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van logies
 • Reisdocumentatie inclusief gepersonaliseerde manual (in het Engels of Duits) met gedetailleerde dagelijkse rij-instructies en aanbevolen activiteiten

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Huurauto (advies: 4WD)
 • Entreegelden parken
 • Lokale excursies
 • Maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Items van persoonlijke aard

Opmerkingen:

Natte seizoen november tot april. Wegen kunnen overstromen. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de condities iedere dag voor vertrek te controleren.

Offerte aanvragen voor: '20 dagen Perth-Darwin'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen