• Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 8 dagen Taste of Tented

Dag 1 Arusha - Lake Manyara

U vertrekt om 14:00 uur in de middag vanuit Arusha. Tijdens de rit over de Masai Steppe passeert u vele pittoreske Afrikaanse dorpjes alsmede maïs, koffie en bananenplantages. Bij Makuyuni gaat u richting het noordwesten en vervolgt u uw reis omhoog via een mooie helling die leidt naar uw lodge gelegen aan de rand van de Rift Valley met een prachtig uitzicht op het in de verte gelegen Lake Manyara.

Overnachting in standaard accommodatie: Lake Manyara Serena Lodge op basis van halfpension
Overnachting in superior accommodatie: Kirurumu Manyara Lodge op basis van halfpension

Dag 2 Lake Manyara

Na een vroeg ontbijt vertrekt u vanuit de lodge voor een volle dag gamedrive in Manyara National Park met onderweg een picknick lunch. Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge.

Overnachting in standaard accommodatie: Lake Manyara Serena Lodge op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension

Dag 3 Lake Manyara – Serengeti

Lake Manyara achter u latende gaat uw reis verder in noordwestelijke richting over het prachtige heuvelachtige landschap van Karatu en de hooglanden bezaaid met graan en koffieplantages om vervolgens aan te komen in het Ngorongoro Conservation Area. Vanaf hier beginnen de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti waar u hopelijk al wild ziet voordat u het park binnen gaat. Na een late lunch volgt de rest van de middag een gamedrive. Als u terugkomt in het kamp gaat de zon onder, brandt het kampvuur en geniet u van een warme douche voor de ontspannen avond valt te midden van de geluiden van de wildernis.

Overnachting in standaard accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension

Dag 4 Serengeti

Ochtend of middag gamedrive met lunch in het kamp of een volle dag gamedrive met picknick lunch. Diner in het kamp.

Overnachting in standaard accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension

Dag 5 Serengeti

Ochtend of middag gamedrive met lunch in het kamp of een volle dag gamedrive met picknick lunch. Diner in het kamp.

Overnachting in standaard accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Serengeti Explorer Camp* op basis van volpension

Dag 6 Serengeti – Ngorongoro

Na het ontbijt vertrekt u naar de Ngorongoro Crater. Onderweg ziet u het wild op de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en stopt u bij Olduvai Gorge. Na een picknick lunch vervolgt u uw reis richting uw lodge aan de kraterrand (standaard en superior) of in Karatu (deluxe) en bent u de rest van de middag vrij.

Overnachting in standaard accommodatie: Ngorongoro Serena Lodge op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Kirurumu Ngorongoro Camp op basis van volpension

Dag 7 Ngorongoro

Vandaag staat u een hoogtepunt te wachten als u per 4WD vertrekt naar wat ook wel ’s werelds grootste natuurlijke dierentuin wordt genoemd. Na het ontbijt zakt u door de ochtendmist 650 meter af in de krater met een lunchpakket. De Ngorongoro Crater is de grootste intact zijnde vulkaankrater in de wereld en behoort tot een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De bodem van de krater bestaat vanwege zijn grootte en diversiteit uit verschillende habitats zoals van bossen, moerassen, meren en bronnen tot open grasland en enkele zandduinen. Het is een ongelooflijke wildernis ervaring. U keert rond dinertijd terug naar uw lodge.

Overnachting in Overnachting in standaard accommodatie: Ngorongoro Serena Lodge op basis van volpension
Overnachting in superior accommodatie: Kirurumu Ngorongoro Camp op basis van volpension

Dag 8 Ngorongoro – Arusha

Na een rustig ontbijt keert u in zuidwestelijke richting terug naar Arusha waarbij het landschap weer verandert in graan en koffieplantages, de mooie Rift Valley helling en prachtige uitzichten op Lake Manyara. Terug op Dodomo Road in Arusha passeert u weer de Afrikaanse dorpjes en de maïs, koffie en bananenplantages. U wordt om ongeveer 12:30 uur in het centrum van Arusha afgezet voor uw verdere reserveringen. U kunt een transfer naar Arusha of Kilimanjaro International Airport boeken (niet in de prijs inbegrepen).

Lunches op de eerste dag en laatste dag van de safari in Arusha zijn niet inbegrepen en kunt u bij boeking reserveren.

*Gedurende de maanden april, mei, november en begin december is Serengeti Explorer Camp gesloten. In deze periode overnacht u in Ole Serai Luxury Camp in Serengeti National Park.

Accommodaties 8 dagen Taste of Tented

Lake Manyara Serena Lodge

Lake Manyara Serena Lodge ligt op de rand van een hoge helling met een panoramisch uitzicht over het glinsterende water van Lake Manyara. U vindt hier een unieke mix van rust, dieren in het wild en een rijkdom aan vogels. U kunt hier een reeks avontuurlijke sporten beoefenen zoals mountainbiken, kanoën of boswandelingen maken. De culturele keuzes omvatten tours aan de omliggende dorpen en dansuitvoeringen van de lokale Iraqw en Sukuma mensen.

Gegroepeerd rond het centraal gelegen 'infinity edge' zwembad biedt deze bijzondere lodge een eenvoudige houten receptie, gebouwd in traditionele Afrikaanse stijl en die toegankelijk via een brug over een klein beekje. Voorbij de receptie, ligt de centrale eetzaal, bar en een veranda. Gelegen op de rand van de kliffen, met een prachtig uitzicht over het meer bevindt zich de poolbar en het uitkijkpunt. De rondavels waarin zich de kamers bevinden liggen verspreid over het terrein en hebben allemaal uitzicht op het meer.

Kirurumu Manyara Lodge

Kirurumu Manyara Lodge ligt hoog aan de rand van de Great Rift Valley en biedt een prachtig, opbeurend en panoramisch uitzicht oostwaarts over Lake Manyara, de vallei en Mt. Losimingori. Achter Kirurumu groeien de Ngorongoro-hooglanden in groene en vruchtbare pracht en vormen de toegangspoort tot de Ngorongoro krater en ten slotte de Olduvaikloof.

Manyara Lodge biedt 27 tentkamers, 2 bruidssuites, 2 familiehuisjes, volledig uitgeruste badkamers, warm en koud stromend water, elektriciteit, bar compleet met zonneterras en een panoramisch uitzicht op de kloofvallei en een eetkamer. Tevens organiseert de lodge activiteiten, zoals door de Maasai begeleide ethno-botanische wandelingen en mountainbiking (op aanvraag).

Serengeti Explorer Camp

Serengeti Explorer Camp brengt u dichter bij de actie met een geheel nieuwe uitstraling en nieuwe, ruime tenten met stromend water, een eigen badkamer en een uitzonderlijke service. Het kamp verhuist drie keer per jaar, zodat het altijd in de buurt ligt van de beste game viewing.

Door de geringe omvang van het kamp, met slechts 8 luxe tenten en 2 familie tenten, genieten gasten altijd van een intieme, persoonlijke ervaring. Een eigen butler kijkt naar elke behoefte, van afstoffen van uw bagage bij aankomst tot het brengen van een selectie van vers fruit en warme dranken in de vroege ochtend voor uw gamedrive. Het kamp beschikt ook over een elegant ingerichte lounge tent en een geheel nieuwe eettent, zodat reizigers kunnen genieten van het gezelschap van collega-avonturiers en verhalen van de dag kunnen uitwisselen.

Ole Serai Luxury Camp

Dit luxe kamp ligt ideaal in het centrale Seronera gebied van het beroemde Serengeti National Park in Tanzania, in de buurt van de beroemde Moru Kopjes en Lake Magadi. De camping ligt tussen de Rongai Hills en de Nyaroboro Hills, op een paar meter afstand van de oevers van de Mbalageti/Seronera River, met een overvloed aan flora en fauna (inclusief alle Big 5) en een 'Hippo pool' op slechts een paar meter afstand van het kamp.

Het kamp is smaakvol ingericht met alle voorzieningen die men zou verwachten van een 5-sterren kamp. Alle 20 luxe tenten hebben een eigen badkamer met spoeltoiletten en onder druk staande douches en een 24-uurs stroomvoorziening. De kamers en gastenruimtes zijn speciaal ontworpen om de gasten een optimaal uitzicht van 180 graden te bieden vanaf hun bed of terwijl men geniet van de maaltijd of een drankje.

Ngorongoro Serena Lodge

Regelmatig uitgeroepen tot een van de beste hotels in de wereld, klampt deze unieke lodge zich vast aan de rand van de prachtige Ngorongoro Crater, de grootste en meest perfecte vulkanische krater op aarde. De lodge is lang en laag gebouwd van lokale rivier stenen en gecamoufleerd met inheemse wijnstokken. Het gaat volledig op in het landschap, en is niet te zien vanaf de 600 meter lager gelegen bodem van de krater.

Bekend als 'het achtste wereldwonder' is de Ngorongoro Krater één van de bekendste wilde dieren arena van Afrika. Een UNESCO World Heritage Site met een unieke biosfeer, die vrijwel onveranderd gebleven sinds het begin der tijden. Diep in de krater, omsloten door hoge muren, dwalen zo'n 25.000 grote zoogdieren door de vlakten, meren en bossen van 'The land that time forgot', gedomineerd door een enorme olifanten, neushoorns en leeuwen.

Knuffelend tegen de contouren van de grillige krater rand, neemt deze lodge haar inspiratie uit de zogenaamde 'Cradle of Mankind', de prehistorische plaats van Olduvai Gorge, die in de buurt ligt. Verbonden door gewelfde gangen en houten dekken, zijn de muren versierd met gestileerde prehistorische grotschilderingen en verlicht door fakkels. In het stenen hart van de lodge brandt een gloeiend vuur, dat constant brandend wordt gehouden. De kamers, versierd met grotschilderingen, zijn geplaatst rond de kraterrand. Iedere kamer heeft zijn eigen door rotsen omsloten balkon, waar vanaf u kunt genieten van een volledig ononderbroken uitzicht op het vulkanische amfitheater ver beneden.

Kirurumu Ngorongoro Camp

Het ENIGE kamp aan de rand van de Ngorongoro krater. Kirurumu Ngorongoro Pakulala is een luxe mobiel kamp in een van de meest strategische en prachtige gebieden in de Ngorongoro hooglanden en met een prachtig uitzicht op de Ngorongoro krater. Omdat het een klein en intiem kamp is zijn de medewerkers altijd aanwezig om voor een zeer beperkt aantal gasten te zorgen met als resultaat dat het niveau van aandacht en service altijd uitstekend.

Het kamp heeft gemakkelijk toegang tot culturele bezienswaardigheden of als uitvalsbasis voor een wandeling, beklimmen van de hellingen van de nabijgelegen Olmoti-berg naar de waterval die omlaag valt in de Munge River. Ook kan men hier de naburige Maasai gemeenschappen bezoeken of wandelen rond Mt Makarot, een van de meest scenisch aantrekkelijke gebieden van het beschermde gebied.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 8 dagen Taste of Tented

Inclusief:

 • Accommodatie en maaltijden zoals gespecificeerd
 • Vervoer in moderne 4WD voertuigen met een Engelssprekende gids/chauffeur
 • Gegarandeerde plaats bij het raam
 • Gamedrives en kratertour
 • Alle entreegelden parken
 • Drankjes m.u.v. premium drankjes tijdens het verblijf in Serengeti Explorer Camp
 • Een fles water per persoon tijdens de gamedrives

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Luchthavenbelasting
 • Premium drankjes
 • Fooien
 • Items van persoonlijke
 • Verzekeringen
 • Lunch in Arusha op dag van aankomst/vertrek
 • Vertrekbelasting op luchthaven

Vertrek 2023:

dagelijks op verzoek

Opmerkingen:

De laatst mogelijke aankomsttijd op de eerste dag in Kilimanjaro International Airport voor deze safari is 13:00 uur. Indien u later aankomt heeft u een overnachting vooraf in Arusha nodig.

De vroegste vlucht vanuit Arusha op de laatste dag mag niet eerder dan 13:00 uur zijn. Bij vertrek vanaf Kilimanjaro International Airport, mag uw vlucht niet eerder vertrekken dan 15:40 uur.

 • Passagiers mogen alleen zachte koffers mee op safari
 • Alle passagiers moeten identificatie kaart/paspoort meenemen tijdens binnenlandse vluchten
 • Bagage op binnenlandse vluchten is strikt beperkt tot 15 kilo per persoon (inclusief handbagage)
 • Overtollige bagage wordt door de luchtvaartmaatschappij in rekening worden gebracht tijdens het inchecken
 • Alle passagiers moeten in het bezit zijn van een vaccinatie tegen gele koorts

Offerte aanvragen voor: '8 dagen Taste of Tented'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen