• Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Kivu Belt Region

Reisroute 6 dagen Kigali, Nyungwe Forest & Volcanoes National Park

Dag 1 Kigali incl. diner

Bij aankomst van uw vlucht op Kigali International Airport wordt u opgewacht door de meet & greet assistentie. Na de immigratie en douaneformaliteiten wordt u overhandigd aan en hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger die u naar het Kigali Serena Hotel zal brengen. Als de tijd het toelaat, wordt u geïnformeerd over uw rondreis in de lobby van het hotel.

Overnachting in Kigali Serena Hotel

Dag 2 Kigali - Nyungwe Forest National Park (± 7 uur) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na het ontbijt om 07:30 uur checkt u uit en gaat u naar het Nyungwe Forest National Park, waar het grootste tropisch nevelwoud van Oost- en Centraal-Afrika te vinden is. Het hart van Nyungwe Forest is als een scène uit een sprookje. Hoge oude mahonie- en ebbenhoutbomen en reusachtige boomvarens torenen boven u uit, terwijl orchideeën en andere epifyten zich aan elke tak vastklampen. Felgekleurde vogels flitsen in het rond, er zijn overal vlinders en een verscheidenheid aan primaten waarvoor Nyungwe National Park bekend staat. Onderweg brengt u een kort bezoek aan het Etnografisch Museum.

Het Etnografisch Museum is een van de zes musea die deel uitmaken van het Instituut voor Nationale Musea van Rwanda. Dit museum werd gebouwd in 1987 en huisvest nu een van Afrika's mooiste etnografische collecties. De zeven galerijen tonen historische, etnografische, artistieke en archeologische artefacten met visuele assistenten, waardoor bezoekers een rijk inzicht krijgen in de cultuur van Rwandezen.

Onderweg stopt u voor de lunch in het Ibis Restaurant. Rond 13:30 uur gaat u door naar Nyungwe waar u rond 15:30 uur aankomt en incheckt bij de lodge. Assisted met inchecken. Ontspan en geniet van de avond na de lange rit.

Overnachting in One & Only Nyungwe House

Dag 3 Nyungwe Forest National Park (Chimps Trek/Canopy Walkway) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Vandaag vertrekt u om 05:00 uur met een verpakt ontbijtpakket naar het hoofdkantoor van het park voor een Chimpansee Trek briefing en andere formaliteiten. Hierna gaat u naar het altijd groenblijvende bos voor een geweldige ervaring die om 06:00 uur begint. U kunt hier een grote variëteit aan vogels zien.

De speelsheid en menselijke kenmerken van de chimpansees maken de lange dag de moeite waard. Met een beetje geluk wordt u verwelkomd door hun geroep diep in het bos. U mag een uur in hun aanwezigheid blijven en zo genieten van hun acrobaten en dagelijkse gedrag.

U keert om 12:00 uur terug naar de lodge voor de lunch. Om 14:00 uur volgt een briefing in het hoofdkantoor van het park voor de Canopy Walk die een uur later begint. De Canopy loopbrug bestaat uit drie bruggen en drie torens met een totale lengte van 200 meter. De loopbrug maakt deel uit van de Igishigishigi route. Tijdens deze tour laat een gespecialiseerde parkgids u niet alleen de bosluifel zien, maar verklaart hij ook waarom het een integraal onderdeel is van het ecosysteem van het tropische regenwoud. U leert wat de belangrijkste karakteristieken zijn van een regenwoud en zijn bladerdak en het belang dat het Nyungwe Forest voor Rwanda heeft.

Na de wandeling keert u terug naar de lodge. De avond ben u vrij en kunt u genieten van een optionele lichaamsmassage.

Overnachting in One & Only Nyungwe House

Dag 4 Nyungwe Forest National Park - Musanze (± 5,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt in de lodge en uitchecken vertrekt u om 07:30 uur voor een mooie rit naar Musanze en Volcanoes National Park. Er wordt een lunch voor u geserveerd in het Kivu Serena Hotel aan de oevers van het meer. Om 15:30 uur brengt u een bezoek aan het Ibyi'Iwacu dorp voor een culturele ervaring.

Ibyi'Iwacu verandert de traditionele perceptie van wat toerisme is door het lot te veranderen in roem door verschillende aspecten van plattelandsculturen en levensonderhoud te delen in toeristische attracties en hiermee inkomsten te genereren voor arme plattelandsmensen die voor generaties overleefde door te stropen.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 5 Volcanoes National Park (Gorilla Trek) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor de Gorilla Trek briefing om 07.00 uur. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint. Hier start uw geweldig avontuur.

Volcanoes National Park is het Rwandese deel van het grote vulkanische massief genaamd het Virunga gebergte, dat zich uitstrekt over de grenzen van Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Het massief beslaat een enorm gebied van meer dan 8.000 km² en omvat zes actieve en drie uitgedoofde vulkanen. Er is geen andere natuurervaring dan een ontmoeting met berggorilla's. Het kostbare uur doorgebracht in hun gezelschap - kijken naar het spelen, mokken, elkaar plagen, eten of dommelen, net als wij - is buitengewoon. De gorilla tracking safari's in Volcanoes National Park behoren tot de beste in Afrika. Dit is de thuisbasis van twaalf aan mensen gewende groepen berggorilla's. Gorilla Tracking kan lastig zijn - sommige groepen wandelen hoog op de bergen - maar het is altijd uiterst de moeite waard. Volcanoes National Park heeft ook een historische connectie met het behoud van gorilla's. Het was de basis voor het baanbrekende werk van primatoloog Dian Fossey, dat eind jaren zestig begon en op een positieve manier wordt afgebeeld in het boek en de film Gorilla's in the Mist.

Na deze gedenkwaardige ervaring, keert u terug naar de lodge voor de lunch. De middag is ter vrije besteding terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op het Virunga massief.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 6 Volcanoes National Park - Kigali (± 2,5 uur) incl. ontbijt en lunch

Na het ontbijt om 09.00 uur wordt u geholpen met uitchecken en begint u de relaxte rit terug naar Kigali. Uw lunch wordt geserveerd in The Heaven Restaurant. Na de lunch maakt u een tour door de stad inclusief het Kigali Genocide Memorial Centre en de lokale Kimironko markt voor het geval u nog wat souvenirs van dit prachtige land wilt kopen.

Hoogtepunt: na de afschuwelijke volkerenmoord van 1994 werden verschillende begraafplaatsen in het land gevestigd als gedenkplaatsen. Ze omvatten het Kigali Genocide Memorial waar 250.000 slachtoffers begraven werden. Kom meer te weten over de geschiedenis van Rwanda van de pre-koloniale tijd tot de genocide van 1994; leer over andere genocides in de wereld en hoe dit land met dat verleden is omgegaan.

Hierna volgt een transfer naar Kigali International Airport. Neemt u afscheid van uw chauffeur/gids en checkt u in voor uw vlucht naar huis.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 6 dagen Kigali, Nyungwe Forest & Volcanoes National Park

Kigali Serena Hotel, Kigali

Het Kigali Serena Hotel ligt aan een betoverende boulevard in het hart van Kigali, op een veilige locatie op slechts vijf minuten lopen van het zakendistrict. Met een opvallende mix van Rwandees erfgoed, kunst en cultuur met hedendaags vijfsterrencomfort in 148 verfijnde kamers en suites, biedt Serena Kigali een privé en vredig toevluchtsoord als geen ander.

Geniet van een scala aan recreatieve voorzieningen. Verlies uzelf in de rust van het tropisch aangelegde zwembad. Verwen uzelf met een Maya geïnspireerde hotstone-massage of een op de natuur gebaseerde body wrap in de Maisha Mind Body & Spirit Spa. Laat de restaurants u meenemen op een culinaire reis en trakteer uzelf op alles, van vakkundig gemaakte Rwandese delicatessen tot aan verleidelijke smaken uit de hele wereld.

Ontdek een hotel dat bekend staat om zijn uiterste best om alle verwachtingen te overtreffen en zijn reputatie als een van de beste hotels in Rwanda te vestigen. Het unieke gevoel van ruimte, de aangelegde tuinen en prachtige spa en zwembad vormen een serene omgeving voor een werkelijk buitengewone ervaring.

One&Only Nyungwe House, Nyungwe Forest National Park

Naast het oude regenwoud, in de weelderige groene uitgestrektheid van een werkende theeplantage, biedt One&Only Nyungwe House een exclusief raamwerk voor de fascinerende flora en fauna van Afrika.

De kamers van Nyungwe liggen te midden van de flora van het bergachtige landschap van Nyungwe. De gezellige inrichting wordt tot leven gebracht door een knetterende open haard en een vleugjes kunst, geïnspireerd door de Rwandese traditie. U kunt genieten van een bijgevulde minibar en koffie- en theefaciliteiten. State-of-the-art technologie zorgt voor een moderne voorsprong in uw rustieke omgeving, met airconditioning, een lcd-televisie en een speciale iPad op de kamer die alles onthult wat u moet weten op het resort. De ruime badkamer is voorzien van dubbele wastafels, een douche met uitzicht op de wildernis en een heerlijk vrijstaand bad. Uw privéterras is een ontzagwekkende plek om te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het bos.

Virunga Lodge, Volcanoes National Park

De lodge ligt op ongeveer een uur rijden van het hoofdkwartier van het park. Virunga Lodge is momenteel een van de beste lodges van het gebied en heeft zeker een van de meest spectaculaire locaties van een kamp in Afrika - hoog op een heuvelrug met uitzicht op het meer van Burera en het meer van Ruhondo.

De lodge bestaat uit acht ruime stenen kamers, allemaal met houten vloeren, grof houten meubilair en grote veranda's. Elke kamer is verbonden door een korte overdekte loopbrug naar een eigen toilet en douche. De toiletten zijn low-flushing eco-toiletten en de douche heeft zonne-energie verwarmd water. Virunga Lodge is een vrij sociale plek om te zijn, omdat iedereen 's avonds aan één grote tafel eet. Afgezien van gorilla-tracking, treden hier lokale 'Indore' dansgroepen op en zijn er massages beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 6 dagen Kigali, Nyungwe Forest & Volcanoes National Park

Inclusief:

 • Meet en Greet bij aankomst
 • Luchthaventransfers en transfers tussen hotels van dag 1 tot de laatste dag
 • Accommodatie/maaltijdplan zoals aangegeven in de reisbeschrijving
 • Een nacht in het Kigali Serena Hotel voor gasten die uitgerust aan hun reis willen beginnen
 • One&Only Nyungwe House is op basis van volpension, minibar, niet-alcoholische drankjes, alcoholische drankjes bij de maaltijd en twee activiteiten per persoon per dag (gedefinieerd door het hotel)
 • Exclusief gebruik van een safari landcruiser 4x4 met WI-FI
 • Diensten van een professionele, ervaren Engels sprekende chauffeur/gids
 • Flesjes mineraalwater in het voertuig tijdens de tour
 • Alle activiteiten, bezoeken en extra maaltijden genoemd in de reisbeschrijving
 • Medische noodevacuatieservices

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gorilla Trekkingsvergunning per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 1.500,-)
 • Canopy Walk per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 60,-,-)
 • Waterval Hike per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 50,-,-)
 • Activiteiten op dag 4
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes tenzij anders vermeld
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips en fooien

Opmerkingen:

Nadat de Gorilla trekkingsvergunning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald of worden gewijzigd. Informeert u voordat u de rondreis bevestigt naar het aantal vrije plaatsen, omdat er slechts 80 vergunningen per dag worden uitgegeven.

Offerte aanvragen voor: '6 dagen Kigali, Nyungwe Forest & Volcanoes NP'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen