• Slider image

6 dagen Ultimate Gorilla's

Oeganda is een land van contrasten. In een halve dag kunt u rijden van in mist gehulde vulkanische bergen tot hete wazige savanne, bespikkeld met wildleven. Serene glooiende heuvels van theeplantages, weelderig maar georganiseerd, overgaand in dichte jungle en regenwoud met muzikale begeleiding van een chaotische kakofonie van vogels. Uganda zit vol met deze contrasten: de kleinste sunbirds, iriserend in het ochtendlicht, de enorme logge olifant, die als sneeuw voor de zon verdwijnt achter een boom, de chimpansees die razen over het kronendak en de gorilla die peinzend kauwt op een stuk bamboe. Dan is er de Nijl, die zijn weg naar het noorden vindt als een glinsterend lint, door de dorre halfwoestijn verspreid over rotsachtige kopjes. Met sneeuw bedekte bergtoppen, tropische, zoetwater stranden, en lachende gezichten overal. U vindt het hier allemaal, een feest voor alle zintuigen.

Laat ons u het Oeganda zien die wij kennen en waar wij van houden. Dit is Afrika op de manier waarop het zou moeten zijn!

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 6 dagen Ultimate Gorilla's

Dag 1 Entebbe incl. ontbijt

Aankomt op Entebbe Airport. Meet en greet waarna u door uw chauffeur/gids naar uw accommodatie in Entebbe wordt gebracht (± 15 minuten). Uw hotel heeft een unieke en rustgevende sfeer - perfect voor uw eerste overnachting.

Overnachting in Boma Guesthouse (standaard kamer)

Dag 2 Bwindi Impenetrable Forest incl. ontbijt, lunch, diner en lokale drankjes

U wordt om 06:00 uur opgehaald bij uw hotel. Uw chauffeur/gids brengt u naar Entebbe Airport voor een lijnvlucht naar Kisoro in het zuidwesten van Oeganda. Bij aankomst in Kisoro wordt u naar Bwindi National Park gebracht (± 2 uur).

Er wordt gezegd dat dit regenwoud 25.000 jaar oud is, waardoor het een van de meest biodiverse habitats van Afrika is. Dit park ligt op een hoogte van 1200 tot 2600 meter. Vijf rivieren en een hoge jaarlijkse neerslag maken het keer op keer vochtig. Naast de grote attractie, de berggorilla's, is het National Park ook de thuisbasis van een verbazingwekkende 120 soorten zoogdieren, 350 soorten vogels, 202 soorten vlinders en meer dan 200 verschillende soorten bomen. Er verblijven ongeveer 350 gorilla in diverse stabiele groepen in het park. De pogingen tot instandhouding van de afgelopen jaren hebben geleid tot een gestage toename van het aantal.

Verder vindt u hier 23 van de 24 Albertine Rift Valley endemische vogelsoorten met inbegrip van de African Green Broadbill, Bar Tailed Trogon en andere mooie soorten.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 3 Volle dag Gorilla Tracking in het Nkuringo gebied incl. ontbijt, lunch, diner en lokale drankjes

U staat relatief vroeg op voor een stevig ontbijt zodat u genoeg energie heeft voor uw gorilla-tracking. Daarna meldt u zich om 08:00 uur bij het rangerstation voor registratie en een briefing door een van de rangers; de gidsen nemen u dan mee door de bush en baant u zich een weg door het struikgewas en dikke klimplanten, om de gorilla's op te sporen. Dit kan een half uur tot 7 uur duren - een redelijke mate van fitness alsmede een paar stevige wandelschoenen is vereist.

Let op: luister ten allen tijde naar de instructies van de lokale rangers. Het is verboden om de gorilla's dichter dan 5 meter te benaderen, om hen te voeden of een flitser te gebruiken bij het fotograferen. Dit is voor hun en uw veiligheid! U wordt begeleid door gewapende bewakers om uw veiligheid in dit gebied waar ook wilde buffels rondlopen te garanderen. Aarzel niet tijdens het wandelen om gidsen te vragen hun tempo te vertragen of als u wilt rusten. U kunt ter plaatse als extra optie een kruier huren die uw spullen draagt.

De Uganda Wildlife Authority verbiedt het om deel te nemen aan een tracking wanneer u ziek bent, omdat gorilla's zeer gevoelig zijn voor de ziekten van de mens. Mocht u misselijk zijn op de dag van de track dan raden wij u dringend aan om u aan deze regel te houden. Met het oog op een terugbetaling van 50% van de vergunningskosten, moet u een doktersverklaring krijgen van een arts.

We willen ook benadrukken dat ondanks een zeer goede kans op het zien gorilla's, het succes niet is gegarandeerd (hoewel het succes ten minste 99,5% is!). Het zijn wilde dieren, zonder vaste routine en het vereist de vaardigheden en ervaring van uw tracker en gidsen, maar ook geluk, om ze te vinden. De trackers en gidsen hebben geholpen om de gorilla's te laten wennen aan mensen en hebben een band met deze beesten opgebouwd. Zij brengen u naar het gebied waar ze de gorilla's de dag ervoor hebben achtergelaten. Voordat u vertrekt kunnen zij ongeveer inschatten hoe lang de wandeling zal zijn.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 4 Nkuringo Community Tour incl. ontbijt, lunch, diner en lokale drankjes

Geniet van deze community tour. Deze tour neemt u mee op een reis van duurzaam leven in afgelegen Oeganda, waarin de levensstijl en cultuur van het Bakiga volk wordt weergegeven. Een van de getrainde gidsen uit de gemeenschap zal de rondleiding verzorgen. U bezoekt de brouwmeesters om de lokale moonshine te proeven; de traditionele boerderijen waar u ziet hoe de vrouwen de familie onderhouden; u bezoekt een traditionele genezer/kruidenarts; een fascinerende smid die de lokale bevolking voorziet van gereedschap die zij in hun dagelijks leven gebruiken, zoals machetes, schoffels en andere gereedschappen; u bezoekt twee lokale scholen, die u de gelegenheid stellen te zien hoe kinderen onderwezen worden in een door armoede getroffen gebied en hun bescheiden respect voor het onderwijs; misschien bent u getuige om de repetities van het naburige kerkkoor te horen; u maakt een wandeling naar een van de mooiste uitzichten in Afrika, waar u de West-Rift Valley, het Albert-meer, de Virunga bergketen met zijn acht vulkanen en het Bwindi Impenetrable Forest kunt bekijken, terwijl u luistert naar een ouderling van de gemeenschap, die u vermaakt met verhalen van voorbije jaren. De rondleiding eindigt met een wandeling langs de mandenmakers, waarbij u kunt zien hoe zij hun manden maken.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 5 Volle dag Gorilla Tracking in het Rushaga gebied incl. ontbijt, lunch, diner en lokale drankjes

Volle dag Gorilla tracking in het Rushaga gebied.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 6 Vertrek incl. ontbijt

Na het ontbijt wordt u naar de Kisoro Airstrip gebracht (± 2 uur) voor uw vlucht naar Entebbe.

Accommodaties 6 dagen Ultimate Gorilla's

The Boma Guesthouse, Entebbe

De Boma is een klein, vriendelijk pension aan de rand van Entebbe, gunstig gelegen voor aankomende of vertrekkende passagiers van de internationale luchthaven van Entebbe. Er zijn elf kamers, allemaal met eigen badkamer en ingericht met een Afrikaans thema. Ze hebben allemaal grote bedden met een klamboe en een kleine woonkamer met stoelen en een kleine tafel. De nieuwere kamers hebben ook een televisie. De badkamers zijn vrij eenvoudig, maar groot en hebben allemaal warm en koud stromend water.

De bar en het restaurant liggen in de mooie tuin met uitzicht op Lake Victoria, een mooie plek om te genieten van een afternoon tea op het terras. Er is draadloos internet beschikbaar en de gasten kunnen de hotel computer gebruiken als zij toegang tot het internet willen maar geen eigen laptop bij zich hebben.

Clouds Mountain Gorilla Lodge, Bwindi

Clouds Mountain Gorilla Lodge ligt in het zuidelijke deel van Bwindi National Park, gelegen in de Great Rift Valley. Bwindi strekt zich uit over een reeks van steile randen, zijn massieve regenwoud bijna ondoordringbaar, haar geheimzinnige interieur biedt de perfecte habitat voor de gorilla bevolking. De lodge heeft 8 slaapkamers, 2 van deze zijn dubbele kamer familie-eenheden, perfect voor vrienden en familie die samen reizen. Elke kamer heeft een eigen badkamer, elektrische verlichting, stopcontacten en een gezellige open haard. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie, een restaurant, een winkel en de bar met 6 open haarden om het gezellig warm te houden gedurende de dag. Veel van de inrichting en het meubilair en de kunstwerken in en rond de lodge zijn gemaakt door Oegandese ambachtslieden en kunstenaars.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 6 dagen Ultimate Gorilla's

Inclusief:

 • 5 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden en lokale drankjes
 • Vervoer
 • Water in de voertuigen
 • Chauffeur/reisleider/conservation fees
 • Activiteiten volgens routeomschrijving
 • Vluchten zoals vermeld in routeomschrijving incl. luchthavenbelastingen - bagage beperking van 15 kilo per persoon (niet meer) is van toepassing op alle vluchten in kleine, zachte tassen. Dit geldt ook voor handbagage. Extra bagage kost US$ 3,- per kg, per sector, en moet rechtstreeks worden betaald aan de luchtvaartmaatschappij bij het inchecken.
 • Gorilla vergunningen (100% non-transferable en non-refundable, minimum leeftijd is 15 jaar)

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Kosten paspoort & visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Amref Flying Doctors emergency evacuation: kosten US$ 24,- per persoon (moet worden aangevraagd bij boeking)

Opmerkingen:

Voor cliënten die in Oeganda verblijven in de Clouds Mountain Gorilla Lodge, worden vergunningen gekocht voor de Nkuringo Gorilla groep - de Nkuringo groep bevindt zich dicht bij de lodge. Als op het moment van de boeking, Nkuringo groep vergunningen niet beschikbaar zijn, zullen er vergunningen voor de Rushaga groep worden gekocht, dit is op 45 - 60 minuten rijden van Clouds Mountain Gorilla Lodge. Er geldt dan een meerprijs van ongeveer US$188,- (per voertuig). Gasten worden dan naar het startpunt gebracht en weer teruggebracht naar de lodge.

Offerte aanvragen voor: '6 dagen Ultimate Gorilla's'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen