• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  Khuyu
 • Slider image
  Msekwa
 • Slider image
  Nkwazi
 • Slider image
  Mbamba
 • Slider image
  Mbamba
 • Slider image
  Ngani
 • Slider image
  Ngani
 • Slider image
  Madimba
 • Slider image
  Madimba
 • Slider image
  Mainja
 • Slider image
  Ulissa
 • Slider image
  Ndomo House
 • Slider image
  Ndomo House
 • Slider image
  Ndomo House
 • Slider image
  Ndomo House

Kaya Mawa

Likoma Island ligt in het noordoostelijke deel van Lake Malawi, in de territoriale wateren van Mozambique maar maakt deel uit van Malawi, en is door een ferry met het vasteland verbonden. Het eiland is op sommige plaatsen behoorlijk heuvelachtig, meestal droog en zanderig omdat het in de regenschaduw van de Mozambikaanse kust ligt. Baobabs zijn een veelvoorkomend kenmerk van het landschap, maar grote bomen zijn over het algemeen schaars. Er wonen meer dan vijfduizend mensen, verspreid over kleine dorpjes over het hele eiland.

Kaya Mawa ligt op een rotsachtig voorgebergte op het zuidelijkste puntje van het eiland. De naam betekent 'misschien morgen' en is de perfecte uitdrukking voor dit prachtige toevluchtsoord. Het is zorgvuldig gerenoveerd en er is een nieuwe centrale lounge en eetkamer met lichte kleuren en een eigentijdse stijl. Het is een perfecte locatie voor een ontspannen lunch of stranddiner, met comfortabele banken met enorme kussens, zodat u kunt luisteren naar het water dat langs de kust kabbelt terwijl u geniet van een G&T.

Er zijn 3 standaard chalets: Khuyu aan het strand. Het dichtst bij de bar en het restaurant en de perfecte plek voor diegenen die gewoon willen ontspannen en genieten van het meer. Mbungu het tweede chalet ligt hoger op de rotsen en heeft een prachtig uitzicht over het meer en over het strand van Kaya Mawa. Onder het chalet is een stenen trap naar een privéterras met directe toegang tot het meer. Msekwa ligt aan de rand van het meer en is de favoriet bij fotograven. Via een gewelfde deuropening en houten loopbrug heeft u toegang tot het meer.

Er zijn 4 premium chalets: Nkhwazi bijna op de top van een rotsachtige heuvel met 180° uitzicht over het meer en Mozambique, een terras op meerdere niveaus met een loungeruimte en een dompelbad met twee zitplaatsen. Mbamba op de top van de heuvel biedt een prachtig 360° uitzicht over het meer, of het nu vanuit uw bed is of vanuit uw eigen zwembad onder het bladerdak van de ficusboom. Makungulu ligt op een klein eilandje bereikbaar via een houten brug. Een prachtige kamer, bedekt met bougainville, komt uit op een houten terras met een steiger aan het meer en biedt een prachtig uitzicht op Mozambique. Ngani ligt tussen de rotsen op het tweede strand van Kaya Mawa met adembenemende uitzichten op Mozambique. Voor deze prachtige kamer ligt een klein rotseiland dat het hele jaar wordt bezocht door watervogels. Ngani heeft een terras dat naar het meer leidt, evenals een royaal zwembad. De kamer heeft een zithoek aan de voorzijde en een 'kombuis'-stijl badkamer.

De 4 huizen staan op het strand: Madimba ligt aan het einde van Kaya Mawa Beach. Een enorme slaapkamer met een mezzanine sundownersplek, dubbele douches en een bad met uitzicht over het terras naar het zwembad. Mainja is een huis met twee slaapkamers en een zitgedeelte in het midden. Mainja is ideaal voor een gezin of vrienden die bij elkaar blijven. Yofu is met twee aparte kamers genoeg voor een gezin van vier. Genesteld aan de achterkant van het strand, gedeeltelijk verborgen door een grote mangoboom, perfect voor gezinnen die zoveel mogelijk tijd op het strand en in het meer willen doorbrengen. Ulissa is groot genoeg voor een gezin van 5 personen.

Heel bijzonder is Ndomo House, een opzichzelfstaande privé accommodatie. Het heeft 4 slaapkamers waarvan drie met eigen badkamer. De andere heeft een badkamer net buiten de kamer. Het huis biedt plaats aan 8 personen, een eigen privéstrand, drie grote terrassen, eet- en barbecueplek buiten, zwembad, keuken en een grote woonkamer. Het huis is volledig bemand met een huismanager, oppas, koks, huishoudsters en bewakers. De woning is gelegen op de zuidwestelijke hoek van het eiland met vrij uitzicht over het naburige eiland. De zonsondergangen zijn een geheime verrassing, de enige plek op het eiland en de enige plek aan het meer.

Het eten bij Kaya Mawa is uitstekend met een scala aan keuzes, en wordt geserveerd door vrolijk en vriendelijk personeel. Het merendeel van de stoffering wordt op het eiland met de hand gemaakt door Katundu Designs, en biedt werk aan 26 dames, alleenstaande moeders en volwassen wezen, van het plaatselijke weeskinderenprogramma.

Lake Malawi staat bekend als een van de beste zoetwatersnorkel- en duiklocaties ter wereld en als eiland is Likoma een perfecte plek. Naast wateractiviteiten zijn er tal van andere leuke excursies om tijdens uw verblijf van te genieten.

Offerte aanvragen voor: 'Kaya Mawa'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen