• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 10 dagen Cultures of the South

Dag 1 Addis Abeba incl. lunch en diner

Welkom in Addis Abeba, de hoofdstad van de Afrikaanse Unie en Ethiopië. U wordt opgewacht bij het vliegveld en meegenomen voor een rondleiding door de stad.

De tocht begint bij de Holy Trinity Cathedral, gebouwd om de bevrijding van de Italiaanse bezetting te herdenken. Het is ook de begraafplaats van veel beroemde mensen en was ooit de grootste Ethiopische Orthodoxe kathedraal. De volgende stop is het Etnografisch Museum met haar belangrijkste tentoonstellingen zoals lokale ambachten, regio's en volk. Het is de ideale plek om te beginnen om meer te weten te komen over de rijke etnische diversiteit van Ethiopië. Het museum heeft een indrukwekkende reeks van religieuze kruizen, drieluiken en muurschilderingen, en beschikt ook over de slaapkamer en badkamer van de voormalige Ethiopische keizer Haile Selassie. Tot slot bezoekt u het Nationaal Museum met het skelet van Lucy, in 1974 ontdekt door Donald Johnson. Dit 3,1 miljoen jaar oude skelet werd gevonden in de Great African Rift Valley. In tegenstelling tot normale bezoekers van het museum, krijg u de originele botten van Lucy te zien in plaats van de replica's. Dit uitstekende museum heeft veel oude tentoonstellingen die het belang van Ethiopië als de 'Cradle of Mankind' weerspiegelen. Er is ook een historische kamer met mooie artikelen die men droeg tijdens de oorlogen, zoals kronen, wapens, en foto's van de oorlogshelden en koningen.

U bezoekt de Merkato, de grootste openluchtmarkt van Afrika, probeer hier uw onderhandelingsvaardigheden.

Overnachting in Sheraton Addis Abeba

Dag 2 Addis Abeba - Lake Langano incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Langano. Onderweg stopt u bij Lake Ziway, het grootste van de noordelijke groep Riftvallei meren. Het ligt ongeveer 1,5 km ten oosten van de stad Ziway, en is vooral bekend om zijn vogelleven.

Uw lodge bij het prachtige Lake Langano, is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Bishangari Lodge, een prachtige eco-vriendelijke lodge, ligt aan de oevers van Lake Langano en is omgeven door mooie bossen, droge puimsteen rotsen, acacia struikgewas, en een aantal uitnodigende stranden. Het is een uitstekende plek voor een scala aan activiteiten, zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, wandelen, en avondexcursies rond de lodge biedt.

Overnachting in Bishangari Lodge

Dag 3 Lake Langano incl. ontbijt, lunch en diner

Geniet van een ontspannen dag bij de oever van het meer of ontdek de prachtige natuurlijke schoonheid die de lodge omringt.

Lake Langano is vrij van bilharzia (schistosomiasis), in tegenstelling tot alle andere zoetwatermeren in Ethiopië, en daardoor populair bij toeristen en stedelingen om te zwemmen, voor watersporten, paardrijden, boswandelingen en mountainbike activiteiten. Het meer is bruin van kleur. U kunt hier een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder nijlpaarden, apen, bavianen, wrattenzwijnen, en een grote verscheidenheid aan vogels zien.

De bossen rond Bishangari bestaan voornamelijk uit podocarpus en wilde vijgenbomen, vol Colobus apen en meer dan 300 soorten vogels, waarvan zeven endemisch zijn in Ethiopië. Er zijn ook tal van wilde zoogdieren geregistreerd.

Overnachting in Bishangari Lodge

Dag 4 Lake Langano - Arba Minch incl. ontbijt, lunch en diner

Arba Minch (Amhaars voor veertig bronnen) ontleent zijn naam aan de talloze kleine bronnen die opborrelen in het altijdgroene bos ten zuiden van de stad. Het is de enige plaats met grondwater bos. Onderweg bezoekt u het Dorze volk bij Chencha. De Dorze zijn beroemde katoenwevers, hun grote bijenkorfvormige woningen behoren tot de meest onderscheidende traditionele structuren in Afrika. De voornaamste bezigheden in de regio zijn zelfvoorzienende landbouw en weven. De Shama doeken die rond Chencha worden gemaakt, beschouwd men als de beste in Ethiopië: geheel witte Gabbi gewaden en felgekleurde sjaal-achtige Netalas worden langs de kant van de weg verkocht.

Overnachting in Paradise Lodge

Dag 5 Arba Minch - Jinka incl. ontbijt, lunch en diner

Vroeg in de ochtend na het ontbijt, maakt u een boottocht op Lake Chamo. U zult bijna zeker nijlpaarden en krokodillen zien, evenals een grote verscheidenheid aan watervogels. U kunt hier souvenirs kopen op de Crocodile Market.

Vervolgens gaat u naar een Konso dorp. Het Konso volk staan bekend om hun karakteristieke onlosmakelijk terrasvormige hellingen, fijn geweven materialen en de gebeeldhouwde totems waarmee ze hun graven versieren. Daarna gaat u naar Weito en Jinka, waar u het South Omo Museum en Research Centre bezoekt voor meer informatie over deze etnische groepen in het zuiden van Ethiopië. In Yetnebersh, bezoekt u een dorp van het Ari volk. De dorpelingen laten u zien hoe ze sterke drank maken van Sorghum, knoflook en maïs. Als het vandaag donderdag is, kunt u de wekelijkse markt in Key Afer bezoeken waar u de kans krijgt om kleurrijke foto's van de handelaren te maken.

Overnachting in Eco-Omo Safari Lodge

Dag 6 Jinka - Turmi incl. ontbijt, lunch en diner

De Mursi zijn uitgegroeid tot een cultureel symbool van de Neder-Omo vallei en zijn een van de meest bekende etnische groepen in het zuiden van Ethiopië. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun iconische lipschotels en kleurrijke jurken. In de ochtend bezoekt u een van hun dorpen en leert u meer over hun levensstijl. Daarna gaat u naar Turmi. Onderweg stopt u bij een Benna dorp, en een bezoekt u het Beshada volk, die zichzelf versieren met klei en indrukwekkende kapsels.

Rond Turmi, bezoekt u een Hamer dorp. De Hamers zijn trots op hun uiterlijk, scheren en kleuren hun haar, oliën hun lichaam, en decoreren zichzelf met kralen en armbanden rond armen en benen.

Overnachting in Buska Lodge

Dag 7 Turmi incl. ontbijt, lunch en diner

In de ochtend rijdt u naar via Murulle naar Kolcho. Murulle is de thuisbasis van het Karo volk. Meer dan enig andere etnische groep in de Omovallei, blinken de Karo's uit in het schilderen van hun gezichten en lichamen, in voorbereiding op hun dansen en culturele ceremonies. Ze voegen veerpluimen in hun hoofdtooi van klei om hun uitstraling compleet te maken. In Kolcho geniet u van de prachtige uitzichten over de Omo River en de vallei.

Het maken van een hoofdtooi van klei kan tot drie dagen in beslag nemen, en wordt meestal om de drie tot zes maanden opnieuw gemaakt. Hun geschilderde gezichtsmaskers zijn spectaculair. Karo vrouwen mutileren hun borsten om zichzelf te verfraaien. De littekens worden met een mes aangebracht waarna ze as in de wonden wrijven zodat het litteken hoger komt te liggen. Omdat de Karo de kleinste etnische groep in het gebied is, worstelt deze groep uiteraard met een directe bedreiging van nabijgelegen volkeren die meer macht hebben en hen overtreffen en waarschijnlijk coalities met elkaar willen bouwen.

Terug in Turmi, kunt u de vrouwenmarkt in Dimeka bezoeken (alleen op dinsdag). Hier ziet u mensen uit ten minste drie verschillende etnische groepen bij elkaar.

Overnachting in Buska Lodge

Dag 8 Turmi - Konso incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt rijdt u naar Konso. Onderweg stopt u om een Erbore dorp te bezoeken. Het dorp is veel meer rustiek en onaangetast door het toerisme dan veel vergelijkbare grootte dorpen in Zuid-Omo. Net als hun taalkundig en cultureel verwante buren, de Tsemay, migreerden de Erbore ongeveer twee eeuwen geleden naar hun huidige thuisland Konso. Vanwege hun voorouderlijke en culturele banden met Konso en de herders van de omringende laaglanden, speelden de Erbore van oudsher een belangrijke rol als tussenpersoon in de handel tussen de mensen van de Omo-vallei en die van de Konso hooglanden.

Overnachting in Kanta Lodge

Dag 9 Konso - Yirgalem incl. ontbijt, lunch en diner

Op weg naar Yirgalem, bezoekt u een aantal dorpen waarvan de bewoners koffie en diverse soorten fruit verbouwen, te midden van het overvloedige groen. U overnacht in Aregash Lodge, gelegen tussen de koffievelden en weelderige vegetatie in de stad Yirgalem. De Aregash Lodge is een natuurlijke toevluchtsoord van verbluffende schoonheid en rust met Tukuls van bamboe en rieten daken.

U bezoekt vandaag het Sidama volk dat rond Yirgalem woont. Het nabijgelegen bos is de thuisbasis van een divers en productieve flora en telt meer dan 100 soorten vogels en zoogdieren. Andere attracties hier zijn de koffieplantages en de nachtelijke bezoeken van jakhalzen en hyena's. Geniet van activiteiten zoals wandelen, paardrijden of een bezoek aan de historische grotten, heilige plaatsen, of natuurlijke warm- en koudwater bronnen.

Overnachting in Aregash Lodge

Dag 10 Yirgalem - Addis Abeba incl. ontbijt, lunch en diner

In de ochtend vliegt u terug naar Addis Abeba. U kunt zich opfrissen in de dagkamer van het Sheraton Hotel. 's Avonds wordt er een afscheidsdiner geserveerd in een traditioneel restaurant met muziek en dans. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht, op tijd voor uw vertrek.

Dagkamer Sheraton Addis Abeba

Accommodaties 10 dagen Cultures of the South

Sheraton Addis Abeba

Het Sheraton Addis Hotel ligt in het centrum van Addis Abeba in de buurt van het Nationaal Museum, United Nations Conference Centre, het UNECA hoofdkwartier, de Merkato en de internationale luchthaven Bole (7km). Het hotel is een heiligdom van Ethiopische grandeur, met prachtige tuinen en kleurrijke wilde bloemen onder de Afrikaanse hemel. Beleef een uitzonderlijk niveau van persoonlijke service in een van de 294 kamers en suites.

Bishangari Lodge

Deze lodge bij het prachtige Lake Langano, is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Bishangari Lodge, een prachtige eco-vriendelijke lodge, ligt aan de oevers van Lake Langano en is omgeven door mooie bossen, droge puimsteen rotsen, acacia struikgewas, en een aantal uitnodigende stranden. Het is een uitstekende plek voor een scala aan activiteiten, zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, wandelen, en avondexcursies rond de lodge biedt.

Paradise Lodge

Paradise Lodge werd in 2008 geopend, als een middel om de horeca in Afrika te transformeren door het verstrekken van een ongeëvenaarde service en een authentieke ervaring, met behoud van de natuurlijke omgeving en het versterken van de lokale cultuur. Elke suite van Paradise Lodge, gebouwd van bamboe en riet, in traditionele Gamo stijl, biedt gasten de mogelijkheid, de ervaring en de privacy van hun eigen hut met de standaard van comfort en voorzieningen die men kan verwachten in een luxe hotel.

Alle hutten zijn gebouwd met een veranda met ofwel een adembenemend uitzicht op de meren of de weelderige tuinen van de lodge. Elke hut is tevens voorzien van een badkamer met douche, klamboe, leestafel en een minibar met een gratis fles mineraalwater. Elke hut is ook rijkelijk ingericht met handgemaakte meubels en decoraties die de culturen van de lokale bevolking belichamen die ze gebouwd hebben.

Eco-Omo Safari Lodge

Eco-Omo Safari Lodge is een eco-vriendelijke permanente safaritenten lodge, gebouwd in harmonie met de natuurlijke omgeving op de grens van de Neri River, net buiten Jinka (Southern Nations and Nationalities People's Region - SNNPR) aan de weg naar de Mago en Omo nationale parken in het hart van Omo Valley, de zeer afgelegen mozaïek van etnische groepen en de bakermat van de mensheid.

Buska Lodge

Buska Lodge ligt in de Omo vallei in het hart van Zuid-Ethiopië. Deze bescheiden eco-lodge biedt reizigers de beste accommodatie en maaltijdservice in deze regio. Buska Lodge kijkt uit op de vlakten van Buska Mountain en is zo gebouwd dat het mooi mengt met de natuurlijke omgeving. Buska Lodge biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over de cultuur en tradities van de lokale Hammer gemeenschap door het aanbieden van een zeldzame blik in de culturen van de Omo-vallei.

Kanta Lodge

Kanta lodge is gebouwd op de heuvels van Konso. De lodge biedt een keuze in eenpersoons- en tweepersoons slaapkamers. De kamers bevinden zich allemaal in tukuls met traditionele meubels. Er is een wasservice op aanvraag mogelijk. De bar en het restaurant van Kanta lodge serveert zowel lokale als internationale gerechten. Kanta Lodge biedt ook de mogelijkheid van een camping.

Aregash Lodge

Aregash Lodge ligt tussen de koffievelden en weelderige vegetatie in Yirgalem. Het is een rustig paradijs voor diegenen die ontspanning en een welkome onderbreking van het drukke dagelijks leven zoeken. De tukuls van bamboe en riet zijn gebouwd in de stijl van een traditioneel Sidama dorp. Elke bungalow is ingericht met levendige kleuren en gemeubileerd in traditionele Sidama stijl voor een warme en luxe uitstraling.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 10 dagen Cultures of the South

Inclusief:

 • 9 overnachtingen + dagkamer dag 10
 • Maaltijden zoals gespecificeerd in Routeomschrijving
 • Ontvangst luchthaven en assistentie met bagage
 • Vervoer in voertuigen met airconditioning en flesje water
 • Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden
 • Fooi lokale gidsen en chauffeurs

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Indicatieprijs binnenlandse vlucht Yirgalem - Addis Abeba € 75,- per persoon met Ethiopean Airlines
 • Visa kosten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Was- en stomerijkosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Internet en telefoonkosten

Opmerkingen:

 • Er geldt een strikte bagage beperking van 20 kg per persoon en handbagage, op alle vluchten binnen Ethiopië. Het is van belang dat u reist met zachte koffers of reistassen, omdat harde koffers (Samsonite-stijl) niet in de bagageruimte van kleine vliegtuigen passen (indien u deze tijdens uw reisprogramma gebruikt)
 • Overbagage kan veilig in het hotel in Addis Abeba worden opgeslagen.

Impressie 10 dagen Cultures of the South

Offerte aanvragen voor: '10 dagen Cultures of the South'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen